Dit is Londen

Top 10 bezienswaardigheden in Londen

Jaarlijks wordt Londen door meer dan 18 miljoen buitenlandse toeristen bezocht en is daarmee de populairste stad ter wereld. Maar welke bezienswaardigheden bezoeken deze toeristen nou het meest? Het ALVA maakt elk jaar een lijstje van bezoekersaantal. Hieronder zie de uitkomst van vorig jaar. Ga voor de voledige lijst naar de website van de ALVA.

Deel deze pagina

10

National Portrait Gallery

National Portrait Gallery

De National Portait Gallery is een museum met een collectie van portretten van bekende Britse personen. Het museum bestaat al sinds 1856 en heeft bijna 200.000 schilderijnen in haar collectie. Vorig jaar trok het 2.062.502 bezoekers.

9

Somerset House

Somerset House

Het indrukwekkende Somerset House uit 1776 was oorspronkelijk een overheidsgebouw en is nu in gebruik als kunst- en cultuurcentrum. In de zomer komen er op het plein 55 fonteinen uit de grond. In de winter vind je hier de meest populaire schaatsbaan van Londen. Dit alles trok vorig jaar in totaal 2.463.201 bezoekers.

8

Tower of London

Tower of London

Vorig jaar kwamen er 3.075.950 naar de Tower of Londen. Het is de enige attractie in deze lijst waar je niet gratis in komt. Een regulier kaartje heb je vanaf £23,10. Voor die prijs krijg je wel een fantastisch stukje geschiedenis van Londen te zien! Lees verder over de Tower of Londen.

7

Victoria and Albert Museum

Victoria and Albert Museum

Het Victoria and Albert Museum is 's werelds grootste museum als het gaat om decoratieve kunst en vormgeving. Het immense gebouw heeft ongeveer 5100m2 aan tentoonstellingsruimte waar je je uren kunt vermaken. In het museum kwamen vorig jaar 3.180.450 bezoeker een kijkje nemen. Lees meer over het Victoria and Albert Museum.

6

Science Museum

Science Museum

Het Science Museum trok 3.356.072 bezoekers, waarvan een groot deel kinderen. Er worden interessant stukken ten toon gesteld zoals stoomtreinen, vliegtuigen en ruimtecapsules, maar je kan zelf ook meedoen aan allerlei activiteiten. Het museum ligt direct naast het Natural History Musem en het Victoria and Albert Museum. Toegang is gratis. Lees meer over het Science Museum

5

Natural History Museum

Natural History Museum

Het Natural History Museum bezit één van de grootste natuurhistorische collecties in de wereld. Vooral de collectie van dinosaurus skelletten van het gratis museum trekt vele bezoekers. Vorig jaar waren dat er 5.388.295. Naast de vaste collectie zijn er altijd interessante tijdelijke tentoonstellingen. Hiervoor moet wel betaald worden. Lees meer over het National History Museum.

4

Tate Modern

Tate Modern

Tate modern is een museum gericht op moderne kunst. Het is gehuisvest in een schitterende oude elektriciteitscentrale en ligt tegenover St. Paul's Catherdral aan de andere kant van de Theems. Enkele topstukken zijn Figure dans un Fauteuil  van Picasso en La guitare van Georges Braque. Er kwamen vorig jaar 5.785.427 naar het museum.

3

Southbank Centre

Southbank Centre

Het Southbank Centre is een cultuurcentrum en ligt aan de Theems, nabij het London Eye. Het bestaat uit drie gebouwen, de Royal Festival Hall, de Queen Elizabeth Hall en de Hayward Gallery. In het Southbank Centre vind je bijna alle vormen van kunst, van dans tot cabaret en van circus voorstellingen poezie. Vorig jaar kwamen er 6.255799 bezoeker naar het centrum. Lees meer over het Southbank Centre.

2

The National Gallery

The National Gallery

De National Gallery is één van de bekendste musea in de wereld. Het heeft een collectie van ruim 2300 schilderijen die geschilderd zijn in de periode van de 13e eeuw tot de 20e eeuw. Je vind hier werk van onder meer Leonardo da Vinci, Rembrandt, Monet en Van Gogh. Het is gelegen aan Trafalgar Square en de entree is gratis. Vorig jaar had het museum 6.416.724 bezoekers. Lees meer over de National Gallery.

1

British Museum

British Museum

Op nummer 1 van deze lijst staat het British Museum. Dit museum geweid aan de geschiedenis van de mens trok vorig jaar 6.695.213 bezoekers. Het heeft een collectie van meer dan 8 miljoen objecten, welke een periode beslaat van meer dan 1 miljoen jaar. Lees meer over het British Museum.