Dit is Londen

British Museum

British Museum

Het British Museum is het nationale museum van het Verenigd Koninkrijk en is gewijd aan de geschiedenis van de mens en cultuur. Het museum heeft ongeveer 8 miljoen objecten in zijn bezit en is daarmee één van de grootste musea ter wereld. Het is gevestigd in een schitterend pand aan Great Russel Street in de statige wijk Bloomsbury. Het British museum trekt jaarlijks ongeveer 5 miljoen mensen en is daarmee een van de meest populaire toeristenattracties van Londen.

Net als vele musea is een bezoek aan het British Museum gratis. Soms zijn er wel tijdelijke tentoonstellingen waar entree voor wordt gevraagd. Het museum is grotendeels ingedeeld naar geografie. Zo heb je de afdelingen over het oude Egypte en Sudan, Griekenland en Rome, het middenoosten, de prehistory en Europa, enz. Natuurlijk zijn er vele topstukken te bekijken als de Rosetta Stone, een enorm beeld van Egypisch Farao Amenhotep III, beelden van Paaseiland en talloze waardevolle mummies.

Midden in het British Museum is een groot plein, genaamd de Queen Elizabeth II Great Court. Deze is in 2000 geheel vernieuwd en is voorzien van een schitterende overkapping, waar je duizelig van wordt als je er te lang naar kijkt. In het midden van het plein staat een grote bibliotheek die ook zeker de moeite waard is om even te bezoeken. Verder vind je hier een cafe, een museumwinkeltje en openbare toiletten.

Deel deze pagina