Dit is Londen

Science Museum

Science Museum in Londen

Eén van de leukste musea voorvoor kinderen is het Science Museum in South Kensington. Het Science Museum werd opgericht in 1857 als onderdeel van het South Kensington Museum, en werd onafhankelijkheid in 1909. Vandaag de dag is het museum wereldwijd bekend om zijn historische collecties en inspirerende tentoonstellingen. Het trekt jaarlijks bijna 3 miljoen bezoekers en is daarmee het grootste museum in zijn soort.

in het Science Museum kun je beroemde objecten bekijken uit de geschiedenis van de wetenschap, zoals de oudste nog bestaande stoomlocomotief ter wereld, de eerste straalmotor en de Apollo tien capsule waarmee men in 1969 rond de maan heeft gevlogen. Daarnaast zijn er diverse tentoonstellingen over de hedendaagse wetenschap en die van de toekomst. Hier kun je ook zelf aan de slag met diverse proefjes en interactieve computerprogramma's.

Het Science Museum is gelegen aan Exhibition Road, waar meerdere musea zijn gevestigd. Het History Museum en Het Victoria & Albert Museum liggen om de hoek, waardoor je gemakkelijk een dag kunt vullen met musea zonder ook maar een pond uit te geven.

Deel deze pagina