Dit is Londen

De leukste wijken en districten van Londen

De leukste wijken en districten van Londen

Een stedentrip Londen leidt u naar de grootste stad en hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk. Londen is met ruim 7,5 miljoen inwoners tevens de grootste stad van West-Europa en behoort tot de alfa-wereldsteden.  Door de grote omvang van de agglomeratie Londen, kent de stad maar liefst 32 districten. In dit artikel leiden we u langs de leukste wijken en districten van Londen, waar u absoluut moet zijn geweest!

Westminster

Voor de toerist zal Westminster misschien wel het bekendste deel van Londen zijn; in deze wijk  bezichtigt u het House of Parliament, de Big Ben en Westminster Abbey. Loop hier door St John’s Wood tussen Camden en Westminster en treedt op het bekende zebrapad op Abbey Road in de voetsporen van The Beatles.

The City of Londen

Het “New York van Europa” is het financiële hart van Londen; gladde bankiers en beursknapen zult u hier doordeweeks naar hun werk of afspraak zien haasten. In de oudste wijk van Londen vindt u de fraaie wolkenkrabber The Gherkin. Een wandeling door deze wijk betekent een afwisseling van historische kerken en gebouwen en hypermoderne kantoren.

Covent Garden & the Strand

Gelegen in de wijk Westminster vindt u winkelparadijs Covent Garden Market. Rondom deze trekpleister voor toeristen is het straatbeeld gevuld met leuke jazzmuzikantjes en gezellige pubs. De operaliefhebber dient een bezoekje te brengen aan een van de betere operahuizen ter wereld; Royal Opera House.

Ooit hoorde The Strand tot een van de betere straten van Europa; riante huizen met enorme achtertuinen gelegen aan het water toonden het straatbeeld. Anno nu kunt u hier nog altijd van schoonheden genieten. Bij mooi weer is lunchen in een van de parken een ideale tijdverblijf van menig Londenaar.

Bloomsbury

Genoemd naar de Bloomsburygroep, een aantal toonaangevende intellectuelen actief in de twintigste eeuw, kunt u hier het British Museum op de Great Russell Street bezoeken. De wijk, gelegen net ten noorden van Covent Garden, is met de British Libary, de Inns of Court, de London University, boekhandels en authentieke pleinen vooral een place to be voor hoogopgeleiden en studenten, maar zeker fraai om als dagdeel te gaan bezichtigen.

Kensington en Chelsea

Luxueuze huizen, immense flora’s en dure bolides op riante opritten; in de wijken Kensington, Chelsea en Knightsbridge kijkt u uw ogen uit! Rijkdom, pracht en praal en gezien en gezien worden; hier draait het in deze wijk om. Even lekker winkelen? Bezoek het ultraluxe warenhuis Harrod’s of exclusieve modeketens aan Sloane Street.

Notting Hill

Wereldbekend vanwege de gelijknamige film, maar zeker een must see van de stad is Notting Hill. Mede door de in grote getale aanwezige kleine eettentjes ademt de wijk een en al gezelligheid. Bezoek de Portobello Green Market als u leuke vintage of tweedehands artikelen op de kop wil tikken en koop vers brood en fruit op de Portobello Road Market. Een afzakkertje of een pint drinkt u aan het einde van de dag bij Nothing Hill Gate.

Deel deze pagina