Dit is Londen

Big Ben & Palace of Westminster

Big Ben & Palace of Westminster

Het bekendste icoon van Londen is ongetwijfeld de Big Ben. Big Ben is in tegenstelling tot wat velen denken, geen toren maar een klok. De klok hangt in de Elizatbeth toren, die weer deel uitmaakt van het Palace of Westminster. Palace of Westminster is in de elfde eeuw gebouwd als paleis van de Engelse koninklijke familie. Deze functie heeft het gehouden tot 1512, toen het voor een groot deel verwoest is door een grote brand. Sindsdien fungeert het gebouw als thuisbasis voor het parlement.

Na opnieuw een grote brand in 1834 begon met met de bouw van de klokkentoren van het Palace of Westminster, wat nu veruit het bekendste gebouw van Groot Brittanie is. Nadat het in 1859 voltooid was, werd ook de Big Ben geplaatst. In juli van dit jaar was de bel voor het eerst te horen. Het was tot 1881 de grootste bel in Groot Brittanie. 

Je moet in een aardige conditie zijn om de bel van dichtbij te kunnen bekijken. Big Ben hangt op een hoogte van 62 meter en is te bereiken door het beklimmen van stenen spiraaltrap van 334 treden. Daarnaast moet je ook aardig wat geduld hebben omdat het nogal wat tijd kan kosten om door de strenge beveiliging te komen. Kijk voor meer informatie op: http://www.parliament.uk/visiting/visiting-and-tours/ukvisitors/bigben/.

Deel deze pagina