Dit is Londen

Feiten en cijfers

Londen informatie

Londen is de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk en ligt in het Zuidoosten van Engeland. De stad is begonnen als kleine vesting gebouwd door de Romeinen en is uitgegroeid tot een wereldstad met tegen de acht miljoen inwoners. Daarmee is het de grootste stad van de Europese Unie. Het is tegenwoordig het belangrijkste handelscentrum van Europa en het politieke en culturele hart van het Verenigd Koninkrijk.

De samenstelling van de  bevolking van Londen is enorm divers. Dit is mede het gevolg van de kolonisatie van overzeese gebieden door het Verenigd Koninkrijk. De grootste groep immigraten zijn Asiatisch. Van alle inwoners van Londen is 6,9% van Indische afkomst en komt ongeveer 2,5 % uit Pakistan. Ongeveer 70% van de bevolking is blank. Naast de vele etnische groepen zijn er ook vele religies in Londen te vinden. Het chistelijk geloof is het 58% het grootste en wordt gevolgd door mensen die niet een religie aanhangen met 15%. Daarnaa komen achtereenvolgens het islamitisch, het hindoestaans en het joodsgeloof met respectievelijk 8%, 4% en 2%.

Londen staat mede bekend om zijn vele bezienswaardigheden. In de stad staan vier UNESCO werelderfgoedsites namelijk The Tower of London; Kew Garden, Palace of Westminster, Westminster Abbey, en St Margaret's Church. De vijf bekendste en meest bezochte bezienswaardigheden zijn achtereenvolgens het British Museum, National Gallery, Tate Modern, Natural History Museum en de London Eye. Deze dragen bij aan de 15 miljard pond die Londen jaarlijks binnenstroomt aan inkomen uit toerisme. Hieronder staan nog een aantal cijfers over Londen die leuk zijn om te weten alvorens je een bezoek aan de stad brengt.

Coördinaten 51°30′26″N 0°7′39″W
Tijdzone GMT (1 uur later dan in Nederland)
Inwoneraantal stad: 7.825.200
Inwoneraantal agglomeratie: 8.278.251
Bevolkingsdichtheid: 4,978 inwoners per vierkante kilometer
Oppervlakte stad: 1.572 km²
Burgermeester: Boris Johnson
Gesticht: 43 voor Christus
Oorspronkelijke naam: Londinium
Aantal wijken 33
Belangrijkste religie Chriselijk (58,2%)
Aantal internationale toeristen per jaar: 14.000.000
Best bezochte bezienswaardigheid: British Museum (6.049.000 bezoekers per jaar)
Aantal UNESCO werelderfgoedsites: 4
Officiële website: http://www.london.gov.uk

Deel deze pagina