Dit is Londen

Als au pair werken in Londen

Als au pair werken in Londen

In Nederland zijn er veel mensen die na de middelbare school of hun studie voor een tijdje naar het buitenland willen. De één wil een wereldreis maken en de ander gaat vrijwilligerswerk doen. Je kunt het ook dichter bij huis zoeken en een tijdje als au pair gaan werken in Londen.

Wat is een au pair?

Als je als een au pair gaat werken in het buitenland, dan ben je eigenlijk een nanny zonder diploma’s. Je bent een oppas die in huis woont bij een familie. Je zorgt voor de kinderen en de meeste au pairs hebben er huishoudelijke taken bij.

Au pair zijn in Londen

In Londen is het veel normaler om huishoudelijk hulp te hebben, dan in Nederland. Veel gezinnen in Londen hebben een au pair of nanny wie voor de kinderen zorgt. Dit zijn vaak niet eens extreem rijke gezinnen, maar huishoudens waarvan beide ouders werken.  De au pair meisjes zijn dan verantwoordelijk voor het naar school brengen en ophalen van de kinderen.

Geldzaken

In principe krijg je als au pair alleen kost en inwoning. Je hebt een eigen kamer en bij rijke gezinnen vaak ook een eigen badkamer. Bij goede gezinnen en zeker als beide ouders werken is er een onbeschreven regel dat au pairs minimaal £ 65,- per week krijgen. Eén ouder gezinnen kunnen dit niet altijd betalen, maar ontbijt, lunch en avondeten, plus een eigen kamer krijg je altijd. Zo niet, dan weet je dat je daar ook geen au pair wilt zijn.

Geen 9 till 5

De werktijden zijn verschillend, maar de meeste ouders verwachten dat je de kinderen uit bed haalt en in bed stopt. Daartussen verzorg je de kinderen, kook je, doe je de boodschappen en houd je het huis schoon. ’s Avonds en in het weekend ben je meestal vrij, al kan het zijn dat ze je vragen of je wilt oppassen als zij zelf uitgaan.

Andere au pairs

De kans is groot dat er in de straat waar jouw gezin woont, meer au pairs te vinden zijn. Als je als au pair gaat werken, kun je op het schoolplein makkelijk contact leggen met andere au pairs. Samen kun je in het weekend of ’s avonds in de pub afspreken of de culturele kant van Londen gaan ontdekken. 

Deel deze pagina