Dit is Londen

Uitgaan in Londen

Uitgaan in Londen

Even zin in iets anders? Ga er lekker een weekend tussenuit naar de leukste stad van Europa. Veel mensen zien er tegenop om in deze tijden van crisis naar het als duur beschouwde Londen te gaan, maar dat valt met de huidige lage stad van de Pond heel erg mee! Londen ligt op amper een uur vliegen van Schiphol, wat let je, boek snel je reis met goedkope vliegtickets van WTC!

Theater en musicals

Londen is DE stad van het theater en ook van de musicals (misschien zelfs nog meer dan Broadway in New York). Voor liefhebbers van de stukken Shakespeare is er iedere avond wel een anders tuk te zien. Maar ook op het gebied van modern toneel zet Londen de standaard. Ga naar de laatste toneelstukken of zie eindelijk eens Singing in The Rain, de musical die hier al tientallen jaren speelt en iedere avond opnieuw honderden bezoekers trekt. In de kerstperiode mag je de beroemde kerstshows natuurlijk niet missen zoals Scrooge – the Musical. Lees meer over musicals in Londen.

Pubs en clubs

Onderneem een kroegentocht langs de oudste pubs van Londen. Veel Londense pubs zijn al eeuwen oud. Helaas zijn veel van de oorspronkelijke pubs verwoest tijdens de Great Fire of London, die van 2 september tot 5 september 1666 woedde en een groot deel van de stad in de as legde. Ye Olde Cheshire Cheese in Fleet Street bevindt zich in het gebouw van een oud klooster en de kelder dateert uit de 13e eeuw, maar werd in 1667 als pub in gebruik genomen, net na The Great Fire of Londen. De nabijgelegen Princess Louise en City of York stammen vrijwel uit dezelfde tijd. Beroemd is ook The Spaniard’s Inn in Hampstead, waar Dick Turpin schijnt te zijn geboren en waar John Keats en Charles Dickens zich een stuk in hun kraag zopen. Voor goede clubs kan je een kijkje nemen in het Time Out Magazine. Heel populair zijn The Social, met behalve de beste dj’s ook vaak live bandjes. The Big Chill heeft een lekkere laid back atmosfeer en voor de beste Nuyorican vibes ga je naar Barrio North.

Deel deze pagina