Dit is Londen

Standsted

Volledige naam: London Stansted Airport (STN)

Locatie: De luchthaven ligt 55 kilometer ten noordoosten van London

Contacten: Tel: 44 (0) 844 335 1803.

Vervoer naar de stad: De Stansted Express trein rijdt tussen Londen Liverpool Street station en de luchthaven, en doet er ongeveer 45 minuten over. Er zijn ook bus-en touringcar-diensten naar Victoria Coach Station, vliegvelden Heathrow en Gatwick, alsmede naar Londen en nationale bestemmingen. De busstation ligt tegenover de hoofdterminal ingang. Coach tickets zijn verkrijgbaar bij de kassa in de aankomsthal en op het station; een ticket naar Victoria kost £ 10,50. Taxi's zijn beschikbaar buiten het terminalgebouw en autoverhuur is ook aanwezig.

Autoverhuur: verhuurbedrijven op de luchthaven zin onder meer Avis, Budget, Europcar, Alamo, National, Enterprise en Hertz.

Taxi's: Checkercars is het enige taxibedrijf toegestaan om te werken op Stansted Airport. Taxi's kunnen worden gereserveerd bij de balie in de Aankomsthal. Een taxi naar het centrum van Londen kost ongeveer £ 99.

Faciliteiten: Er zijn een aantal  populaire restaurants, winkels en bars in de terminal, zowel voor als na de veiligheidscontrole. Andere faciliteiten zijn geldautomaten, een wisselkantoor en een internetcafe. Er zijn VIP-lounges voor internationale reizigers bij gates 16 en 49, die geboekt kunnen worden via de website van de luchthaven. Er is een multireligieuze kapel bij check-in zone J, toegankelijk na beveiliging. Gehandicaptenvoorzieningen zijn goed. Stansted is een rookvrije luchthaven. Er zijn niet roken faciliteiten aanwezig.

Parkeren: Het kort parkeren is naast de terminal gebouw. Lang parkeren is verder weg en is gekoppeld aan de luchthaven door een gratis shuttle-bus; passagiers moeten rekening houden met een extra 30 minuten reistijd naar de terminal vanaf de parkeergarages. De luchthaven biedt ook valet parking. Reizigers die reserveren op de website van Stansted Airport ontvangen korting op een parkeerplaats.

Website: www.stanstedairport.com

Deel deze pagina