Dit is Londen

Heathrow

Volledige naam: London Heathrow Airport (LHR)

Locatie: De luchthaven ligt op 24 kilometer ten westen van London.

Telefoon: 44 (0) 8700 000 123.

Vervoer naar de stad: De snelste manier om naar Londen te gaan is met de Heathrow Express trein, die elke 15 minuten naar het Paddington station gaat. De reis duurt 15 minuten en kaartjes kosten £ 16,50. Paddington heeft goede verbindingen met de andere Londense treinstations en alle delen van Londen via de London Underground (metro). De National Express busdienst brengt de passagiers naar het centrum van Londen en andere steden in het Verenigd Koninkrijk. Heathrow ligtop de metrolijn Piccadilly, die de passagiers in ongeveer 50 minuten naar het centrum van Londenbrengt. Een enkele reis kost £ 4. De N9 nachtbus vertrekt om de 30 minuten naar het centrum van Londen van het centrale busstation. Taxi's zijn beschikbaar buiten elke terminal.

Autoverhuur: verhuurbedrijven zijn in alle terminals te vinden. De volgende bedrijven zijn gevestigd op Heathrow: Avis, Budget, Europcar, Hertz, National en Sixt.

Taxi's: De reistijd naar het centrum van Londen per taxi varieert van 30 minuten tot een uur, afhankelijk van het verkeer. Tarieven zijn gemeten en afhankelijk van de afstand en de duur van de reis; tarieven naar het centrum van Londen kosten tenminste £ 50. Taxi's beschikbaar zijn van buiten elke terminal.

Faciliteiten: Er zijn talloze winkels, bars en restaurants, geldautomaten en een wisselkantoor in alle terminals. Elke terminal heeft ook een bagageopslag en postdiensten. Een apotheek is beschikbaar in Terminal 1, en een spa met massages en andere behandelingen is gelegen in Terminal 5B. Er zijn VIP Lounges in Terminals 1 t/m 4. Gehandicaptenvoorzieningen zijn goed;  Er zijn multireligieuze gebedsruimtes in elke terminal. St George's Chapel is gelegen tussen de terminals 1 en 3 in de buurt van het centrale busstation. Er zijn douchefaciliteiten in Terminal 4.

Parkeren: Kort parkeren is bevindt zich direct naast de luchthaven. Een gratis pendeldienst verbindt de terminals en lang parkeren. Parkeren kan worden geboekt door te bellen met 0044 0870 850 2825 of via de website van de luchthaven.

Website: www.heathrowairport.com

Deel deze pagina