Dit is Londen

Gatwick

Volledige naam: London Gatwick Airport (LGW)

Locatie: De luchthaven ligt op 45 kilometer ten zuiden van Londen.

Telefoon: 44 (0) 870 000 2468.

Transfer tussen terminals: De twee terminals zijn verbonden door de Inter Terminal Transit trein die om de drie minuten vertrekt.

Vervoer naar de stad: De makkelijkste en snelste manier om naar Londen te gaan vanaf Gatwick is met de Gatwick Express trein die in  30 minuten naar Victoriastation rijdt. De reis kost £ 15 . Lokale bussen stoppen op beide terminals en rijden tussen Gatwick en belangrijke bestemmingen, zoals Crawley, Horley, Redhill en Horsham. Taxi's zijn ook beschikbaar vanaf het vliegveld naar de stad. Speciale bussen brengen passagiers naar bestemmingen zoals Heathrow, Londen, Bristol en Brighton (loketten bevinden zich in de Noord-en Zuid-Terminals). Autoverhuur bedrijven opereren vanuit beide terminals.

Autoverhuur: OP Gatwick bevinden zich de volgende verhuurbedrijven: Avis, Budget, Europcar en Hertz.

Airport Taxi's: Taxi's vanaf de luchthaven van Gatwick zijn beschikbaar buiten de aankomsthal en een taxi naar het centrum van Londen zal ongeveer een uur tot anderhalf uur in beslag nemen, afhankelijk van de drukte op de weg. De kosten kunnen verschillende tussen de € 60 en € 90.

Faciliteiten: Beide terminals hebben winkels, restaurants, bars, bagagedepot, wisselkantoren, geldautomaten, een internetcafe, baby kleedkamers en kinderspeelplaatsen. In de Zuid-Terminal is er een postkantoor, een medisch centrum met Gehandicaptenvoorzieningen op de luchthaven zijn goed.

Parkeren: Kort parkeren kan direct naast de terminal. Lang parkeren is verder weg. E een pendeldienst tussen de parkeerterreinen en de terminals. Passagiers kunnen enparkeerplaats ten minste vier dagen van tevoren op de website van de luchthaven boeken.

Website: www.gatwickairport.com

Deel deze pagina