Dit is Londen

Vliegtuig

Vliegtuig naar Londen

Londen is een groot internationaal knooppunt voor de luchtvaart en heeft het drukste luchtruim van alle steden ter wereld. Acht luchthavens gebruiken het woord Londen in hun naam, waarvan 5 echt bekend zijn. London Heathrow Airport, in Hillingdon, West-Londen, is de drukste luchthaven ter wereld voor internationaal verkeer, en is de belangrijkste luchthaven voor de grootste Britse luchtvaartmaatschappij, British Airways. In maart 2008 werd de vijfde terminal van Heathrow geopend, en nu al zijn er plannen voor een zesde terminal.

De op één na grootste luchthaven van Londen is Gatwick airport. Naast de grote luchtvaartmaatschappijen, vliegen hier ook een aantal low-budget maatschappijen als Easy Jet op. Gatwick is gelegen ten zuiden van Londen in West Sussex.

Stansted Airport, gelegen ten noordoosten van Londen in Essex, is de belangrijkste Engelse hub voor Ryanair en Luton Airport ten noorden van Londen in Bedfordshire, richt zich vooral voor low-cost vluchten over korte afstanden.

London City Airport, de kleinste en meest centrale luchthaven, en is gericht op zakelijke reizigers. Hier vind je vooral korte-afstandslijnvluchten en business jet verkeer.

Deel deze pagina