Dit is Londen

Metro

Metro in Londen

De London Underground, ook wel bekend als de "Tube", is het oudste en een van de drukste metronetwerken ter wereld. Het werd opgericht in 1863 en heeft sindsdien een enorme transformatie doorgemaakt. Vandaag de dag biedt het een uitgebreid en efficiënt vervoerssysteem voor zowel toeristen als locals.

Er zijn 11 lijnen op de London Underground, elk met hun eigen kleurcodering op de kaart om het gemakkelijk te maken om je weg te vinden. De lijnen dienen alle delen van Londen, van het centrum tot de voorsteden, en het is een snelle manier om de stad te verkennen.

Een van de unieke kenmerken van de London Underground is het gebruik van de "Mind the Gap" aankondiging, die op alle stations te horen is wanneer de deuren van de trein sluiten. Dit is bedoeld om reizigers erop te wijzen om op te passen voor de kleine kloof tussen de trein en het perron.

Het gebruik van de Tube kan soms overweldigend lijken voor nieuwe reizigers, maar er zijn tal van hulpmiddelen beschikbaar om je te helpen. Er zijn duidelijke kaarten beschikbaar in elk station, en de medewerkers van het vervoer zijn altijd bereid om je te helpen met het plannen van je reis. Er zijn ook tal van apps beschikbaar die je kunnen helpen om de beste route te plannen.

Al met al is de London Underground een onmisbaar onderdeel van het vervoerssysteem van Londen en een geweldige manier om de stad te verkennen. Of je nu een toerist bent of een local, het is zeker de moeite waard om te proberen.

Lijnen
Londen heeft 12 metro lijnen die van alle kanten de stad doorkruizen. Deze lijnen worden allemaal aangeduid met een eigen kleur en naam. Hierdoor kunt u makkelijk uw route plannen met behulp van een metrokaart, ook wel tube map genoemd.

TarievenDe prijs van een ticket voor de London Underground is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de afgelegde afstand, het tijdstip van de dag en of je gebruikmaakt van een enkele reis of een reisbewijs.

Enkele reizen beginnen bij £2,40 voor een enkele reis binnen Zone 1 (het centrum van Londen) en gaan tot £6,00 of meer voor langere reizen. Reisbewijzen, waarmee je onbeperkt kunt reizen binnen bepaalde zones, beginnen bij £6,00 voor een reisbewijs van één dag binnen Zone 1 en gaan tot £36,10 voor een reisbewijs van één week waarbij reizen in alle zones zijn inbegrepen.

Er zijn ook opties voor reisbewijzen voor meerdere dagen en maandelijkse reisbewijzen, evenals kortingen voor kinderen, studenten en senioren.

Het is ook goed om te weten dat de London Underground werkt met een "pay as you go"-systeem, wat betekent dat je je contactloze bankpas of een voorafbetaalde Oyster-kaart kunt gebruiken om je reis te betalen. Dit is meestal goedkoper dan het kopen van een papieren ticket.

Met een travel card kunt u vrij reizen met de metro, Docklands Light Rail, trein, London Overground en bus. Travel cards inclusief toegang tot alle grote bezienswaardigheden vind je op de website van The London Pass. Voor gedetaileerde tarieven raadpleeg de website van London Transport.

Deel deze pagina