Dit is Londen

Het Londen Van The Beatles

The Beatles zijn weliswaar in Liverpool geboren, maar Londen was hun tweede thuis hier verwierven zij de status van internationale popidolen en werden zij culturele iconen. Overal in de Britse hoofdstad zijn dan ook locaties te vinden die een belangrijke rol spelen in de geschiedenis van de band én de geschiedenis van Londen.
Het Londen van The Beatles is een eerbetoon aan die locaties. Het boek kan als gids worden gebruikt maar biedt ook een schat aan gegevens over The Beatles. In dit unieke en fascinerende boek wordt in detail beschreven hoe Londen en The Beatles onlosmakelijk met elkaar waren verbonden (en dat altijd zullen blijven) in een periode waarin zich grote sociale en culturele verschuivingen voordeden.
Het oorspronkelijke boek van de befaamde Beatles-kenners Piet Schreuders, Mark Lewisohn en Adam Smith uit 1994 is door henzelf geheel herzien en opnieuw ontworpen en bevat nu van ieder district duidelijke plattegronden en speciale hoofdstukken gewijd aan de filmlocaties van A Hard Day's Night, Help! en Magical Mystery Tour.

Deel deze pagina

Door: 
P. Schreuders, M. Lewisohn