Dit is Londen

Het andere Londen

Het andere Parijs verscheen in 2006 als de boekversie van de gelijknamige reeks in het programma Brood & spleen (VRT Radio 1). Een alternatieve reisgids. Intussen was in Brood & spelen al een zoektocht aan de gang naar originele tips over die andere grootstad, Londen. Weer kwamen er massa's waardevolle tips binnen. Zoveel, dat Het andere Londen maar liefst elf maanden liep, van oktober 2005 tot augustus 2006.
Het andere Londen bundelt de mooiste en origineelste tips. Het gaat naar trendy wijken zoals Islington waar je stamppot met worst kan eten. Maar ook naar een afternoon tea in Claridge's Hotel of naar het theewinkeltje van Twinings aan de Strand.
Naar The Comedy Store, het mekka van de stand-upcomedians. Of naar de Wetlands, een natuurgebied aan de rand van de stad. Naar schatkamers van gebouwen zoals het huis van architect John Soane. Naar de British Library om de kladjes te zien van grote Beatles-hits. Naar historische pubs langs de Theems zoals The Trafalgar, ooit het stamcaf an schrijver Charles Dickens.
Je ziet door de ogen van de tipgevers wat zij meegemaakt hebben op die bijzondere plek. Je voelt gewoon de plek als je het boek leest. En via die verhalen kan je bijna vanuit je luie stoel naar Londen.
Krista Bracke werkt sinds 1990 voor de VRT. Zij is producer van het Radio 1 programma Brood & spelen. Zij werkte al voor de reisprogramma's Gewoonweg en Lopend Vuur en voor het infomagazine Buitenlandse Zaken. Ze realiseerde ook reisreportages voor het tv-programma Vlaanderen Vakantieland. Zij publiceerde eerder Het andere Parijs (EPO / Radio 1, 2006).

Deel deze pagina

Door: 
K. Bracke