Dit is Londen

Notting Hill Carnival

Notting Hill Carnival
26 augustus '18 t/m 27 augustus '18

Het Notting Hill Carnival is een straatfestival dat in het teken staat van het Caribisch gebied. Tijdens het festival is er overal op straat muziek en eten te krijgen uit dit gebied. Het hoogtepunt van het festival is de optocht die op maandag gehouden wordt. Deze optocht bestaat uit dansende, kleurig verkleedde mensen die zich in een drie kilometer lange stoet door de straten van Notting Hill banen. Op zondag is er een optocht voor de kinderen. Deze is minder druk en minder lang dan de optocht op maandag.

Notting Hill Carnival heeft vindt elk jaar sinds 1964 plaats in het laatste weekend in augustus. Het Notting Hill Carnival werd geïntroduceerd door de Londense bevolking afkomstig uit het Caribisch gebied, met name uit Trinidad. In de jaren '50 en '60, werden deze zwarte immigranten geconfronteerd met racisme.

Ze hadden beperkte arbeidskansen en slechte woonomstandigheden waren de norm. Ze besloten om een festival in de Caribische stijl te organiseren, om mensen samen te brengen na de rassenrellen van de jaren 1950.

Wat begon als een klein feest, trekt nu elk jaar tot twee miljoen feestvierders in het laatste weekend van augustus. Het aanzien van Notting Hill werd hierdoor veranderd. De wijk werd eens beschouwd als een gevaarlijk en vulgair gebied, nu is het een van de meest trendy wijken in Londen.

Deel deze pagina