Dit is Londen

City of London Festival

City Of London Festival
23 juni '13 t/m 26 juli '13

Ieder jaar wordt het City Of London Festival georganiseerd door de gemeente van Londen. Dit is natuurlijk om de stad te promoten en om de duizenden toeristen te vermaken een hotel in Londen geboekt hebben deze zomer. Een maand lang worden er op verschillende locaties festijnen georganiseerd, waarvan de meeste gratis zijn. Dit jaar is het festival van 23 juni tot 26 juli. Het is dus al bijna afgelopen, dus hier een klein overzicht van het geen wat je nog kan doen.

The Forest of London
Het is zoals het klinkt: twee kunstenaars die opzoek zijn gegaan naar plekjes met originele natuur in Londen. Het is een fotoreportage met geluid. Het is een kleine tentoonstelling die jou een heel ander Londen laten zien: het Londen vol natuur.

Up and Over it
Het Ierse duo Suzanne Cleary en Peter Harding maken van de traditionele river dance een complete ander verhaal. Met modern invloeden zoals electropop maakt dit duo een waar spektakel van hun show. Tijdens het City Of London Festival kun je hun optredens gratis bekijken in Canary Wharf.

De Puppini Sisters
Dit is een bekende Engelse vrouwengroep die veel nummers coveren van grote namen als Kate Bush en Blondie. Op het laatste album van Michael Bublé zijn ze ook te horen en dat maakte hen nog populairder dan ze al waren. Tijdens het festival kun je hun optreden gratis bezoeken in Canary Wharf.

Simon Birch Dance Company
Dit speciale optreden wordt gedaan door dansers in grote luchtbellen. Simon Birch is een choreograaf die de ballen heeft gebruikt om het optreden een speciaal effect te geven. Een bijzonder optreden, wat tevens perfect is te combineren met een vakantie, dat je eigenlijk niet mag missen als je in de buurt van Devonshire Square bent. 

Deel deze pagina