Dit is Londen

The Shard

The Shard Londen

The Shard is de grootste wolkenkrabber in de Europesche Unie. Het gebouw is 306 meter hoog en telt 87 verdiepingen. In 2009 begon men met de start van The Shard en in november 2012 was de bouw voltooid. In februari 2013 is het opengesteld voor het publiek. Je kan nu op een hoogte van 244 meter genieten van een prachtig uitzicht over Londen.

The Shard staat in de wijk Southwark. Deze wijk is gelegen aan de zuidoever van de rivier de Theems. Voor de bouw moest het 24 verdieping tellende kantoorgebouw, Southwark Towers, gesloopt worden. Toen de sloop in 2009 gereed was, begon met met de bouw van The Shard, welke nu huis biedt aan 26 verdiepingen aan kantoorruime, een restaurant, een hotel, 12 verdiepingen appartementen en een observatie platform.

De prijs van een kaartje voor het observatie gedeelte van de wolkenkrabber is niet goedkoop. Volwassenen betalen bijna £ 25 en voor een kind ben je bijna £20 kwijt. Hiervoor krijg je wel een uitzicht van 360 graden over Londen. Op een heldere dag kun je ongeveer 64 kilometer ver kijken. Daarnaast zijn er nog diverse multimedia display die je informatie geven over de stad Londen en wat je vanaf de wolkenkrabber ziet.

Deel deze pagina