Dit is Londen

Hyde Park

Hyde Park Londen

Eén van de grootste en bekendste parken in het centrum van Londen is Hyde Park. Het park werd in 1536 gekocht door koning Henry VII die het gebruikte als jachtterrein. Charles I breidde het park uit en stelde het in 1637 open voor het publiek. Tegenwoordig beslaat het park 142 hectare en heeft het een aantal bekende attracties, zoals Serpentine Lake, Speakers' Corner and the Diana, Princess of Wales Memorial Fountain.

The Serpentine lake is een meer in het midden van Hyde Park dat is aangelegd in 1730. Het meer heeft een enorme aantrekkingskracht op de bezoekers en het is er ook altijd druk. Er is van alles te doen. Zo kun je er roeiboten huren, zwemmen en is er een restaurantje met een leuk terras.

Aan de over van de Serpentine staat sinds 2004 het "Diana, Princess of Wales Memorial Fountain". Dit monument, ter nagedachtenis aan prinses Diana, is een enorme fontein die symbool staat voor haar persoonlijkheid en haar liefde voor kinderen. Het is ontworpen door de Amerikaanse landschapsarchitecte Kathryn Gustafson. Het momument is het hele jaar vrij toegankelijk

Deel deze pagina