Dit is Londen

Hampton Court

Hampton Court

Buiten het centrum van Londen, in de buurt van Richmond Park, ligt Hampton Court. Hampton Court is een koninklijk paleis dat stamt uit de 16e eeuw. In 1514 begon de kardinaal van York met de bouw, die uiteindelijk 7 jaar heeft geduurd. De kardinaal schonk het paleis aan zijn koning, Henry VIII. Deze gaf in de jaren er na de opdracht het gebouw uit te breiden om het meer tegoed te laten komen aan zijn eigen smaak en aan die van zijn vrouw Anna Boleyn. Daarna heeft ook koning William III een aantal uitbreidingen gedaan, waardoor er verschillende bouwstijlen te zien zijn. Sinds de 18e eeuw maakt de koninklijke familie geen gebruik meer van Hampton Court.

Het grootste gedeelte van het paleis is gebouwd in de stijl van de Tudor architectuur. Een stijl die bekend staat om door het het gebruik van die versieringen, bogen, trapgevels en pinakels.Ook het interieur is alles behalve strak te noemen. Het bevat vele bekende schilderijen van de koninklijke familie en oud wandkleden. Hampton Court beschikt ook over schitterende tuinen met veel uitheemse bloemen en planten. Je kunt hier heerlijk rond wandelen of verdwalen in het grote labyrint.

Er gaan geen metro's naar Hampton Court, maar er is wel een treinstation naast het paleis. Deze gaat rechtstreeks vanuit Waterloo station en doet er ongeveer 35 minuten over.

Deel deze pagina