Dit is Londen

Covent Garden

Covent Garden

Covent Garden is een wijk in het centrum van Londen dat erg populair is onder toeristen. Je kunt in deze wijk uitstekend winkelen en er zijn vele gezellige restaurants en bars te vinden. In het het centrum van de wijk vind je Covent Garden market. Deze markt is onstaan rond het jaar 1650 en bestond aanvankelijk uit een verzameling van kleine stalletjes op het centrale plein. In 1830 werden de overdekte marktplaatsen gebouwd die nu nog in gebruik zijn. Rondom de markt zijn altijd veel straatartiesten te vinden die de omgeving een levendige en gezellige sfeer geven. 

Naast Covent Garden Square, aan Bow Street, staat het Royal Opera House. Naast wereldberoemde opera's, worden hier ook schitterende voorstellingen door het Royal Ballet opgevoerd. Het Royal Opera House is gebouwd in 1782 en biedt plaats aan 2.256 toeschouwers. Het gebouw is drie keer opgebouwd, omdat het in zowel 1808 als in 1856 deels is verwoest door brand.

Bezoek ook een het iets meer verborgen Seven Dails. Dit is verzameling van zeven straatjes die uitkomen op een rotonde genaamd Seven Dails. In deze buurt zijn vele kleine onhafhankelijke winkeltjes te vinden. Ook zijn hier veel hippe barretjes en restaurants gevestigd. 

Deel deze pagina