Dit is Londen

Buckingham Palace

Buckingham Palace

Buckingham Palace heeft gediend als de officiële Londense residentie van de Britse vorsten sinds 1837. Het is geëvolueerd van een herenhuis, dat in begin van de achttiende eeuw in handen was van de Hertog van Buckingham. Tegenwoordig is de officiële residentie van de koningin, met 775 kamers.

Hoewel Buckingham Palace gebruikt wordt voor de vele officiële evenementen en recepties gehouden door de Koningin, zijn sommige gebieden van Buckingham Palace regelmatig geopend voor bezoekers. De Staat kamers van het paleis zijn open voor bezoekers tijdens de jaarlijkse zomeropening in augustus en september. Ze zijn rijk ingericht met enkele van de grootste schatten uit de Royal Collection met onder meer schilderijen van Rembrandt, Rubens, Vermeer, Poussin, Canaletto en Claude, een beeld van Canova en Chantrey, prachtige exemplaren van Sèvres porselein, en enkele van de beste Engels en Frans meubilair in de wereld.

Kenmerkend voor de Britse Paleizen is dat de Koninklijke Wacht dagelijks wordt afgelost; deze erewacht symboliseert de functie van Hoofd van Defensie van de vorstin. De wachten mogen zich niet bewegen, behalve tijdens de ceremoniële aflossing. Eenmaal per dag (in de winter om de andere dag) wordt op het voorplein van Buckingham Palace ceremonieel de wisseling van de wacht uitgevoerd. Dit eeuwenoude ceremonieel is een voorbeeld van de tradities die nog steeds leven aan het Britse hof.

Deel deze pagina